MENU

  • BSK Tech Day

    BSK Tech Day

    V piatok dňa 5.10.2018 sa žiaci 1. až 4. ročníka zúčastnili v Refinery Gallery vo Vlčom hrdle v Bratislave najväčšieho herno-technologického podujatia na Slovensku BSK TECH DAY. V rámci podujatia žiaci absolvovali prednášky - Prečo študovať IT, Učíme sa s hardverom, Ako rozbehnúť svoj vlastný biznis nápad a rôzne iné prednášky, workshopy zamerané na IT, hernú grafiku, programovanie.  

  • Európsky týždeň športu

    Európsky týždeň športu

    Dňa 28.9. sa na našej škole v rámci Európskeho týždňa športu uskutočnil športový deň. Žiaci sa zapojili do športových súťaží vo florbale, stolnom tenise,  bedmintone a štafetovom behu.   

  • Dni župných škôl v pôsobnosti BSK

    Dni župných škôl v pôsobnosti BSK

    Tento šk. rok sa opäť uskutočnil 28.9.2018 Deň župných škôl v Avione v Bratislave. Následne 5.10.2018 v Pezinku, 12.10.2018 v Senci a 19.10.2018 v Malackách. Odborné školy v pôsobnosti Bratislavskej župy sa mohli prezentovať rodičom a ich deťom a tak im pomôcť pri výbere ďalšieho štúdia po skončení základnej školy 

  • Deň európskych jazykov

    Deň európskych jazykov

    Dňa 26.9. sa trieda III.ME/MP zúčastnila s vyučujúcou AJ p. Čech-Špirekovou podujatia "Deň európskych jazykov"  na Hlavnom námestí v Bratislave. Táto akcia prispela k zvýšeniu uplatnenia anglického jazyka v bežnej komunikácii. 

  • Biela pastelka 2018

    Biela pastelka 2018

    Desať žiakov našej školy  sa zapojilo do finančnej zbierky "Biela pastelka 2018", ktorá sa uskutočnila aj v Bratislave dňa 21.9.2018. Výnos bude použitý na pomoc a podporu ľuďom so zrakovým postihnutím 

  • Kurz ochrany života a zdravia

    Kurz ochrany života a zdravia

    Od 11. do 13. 9. 2018 absolvovali žiaci 3. ročníka Kurz ochrany života a zdravia,  v ktorom žiaci získali teoretické vedomosti a praktické zručnosti v zdravotnej príprave, riešení mimoriadnych udalostí, pohybe a pobyte v prírode.

  • Vedecký veľtrh

    Vedecký veľtrh

    Dňa 14.9. 2018 sa naša škola zúčastnila 3. ročníka Vedeckého veľtrhu, ktorý sa konal v Eurovei. Organizátori veľtrhu si stanovili za cieľ hravou formou priblížiť vedu hlavne žiakom základných a stredných škôl. Vysoké a stredné školy, vedecké ústavy, záujmové organizácie a subjekty komerčnej sféry vo svojich stánkoch ukázali, že veda je všade okolo nás v každodennom živote. Deti si mohli aj v našom stánku, ktorý reprezentoval našu školu, formou interaktívnych experimentov sami overiť a vyskúšať niektoré učiteľské  a študentské výrobky a precvičiť si vedomosti v rámci  súťažného kvízu.

  • Spotrebiteľské vzdelávanie

    Spotrebiteľské vzdelávanie

    Dňa 20.11. 2015 sa uskutočnil v rámci ekonomického vzdelávania už po druhýkrát seminár pre žiakov  4.ročníka na tému povinností a ochrany práv spotrebiteľov. Podujatie viedla Mgr. Katarína Zalaiová z Odboru ochrany spotrebiteľa a vnútorného trhu na Ministerstve hospodárstva SR.

    Cieľom  spotrebiteľského vzdelávania bolo porozumieť základom spotrebiteľského správania, oboznámiť sa s legislatívou EÚ, byť poučený o rizikových faktoroch, s ktorými je spotrebiteľ konfrontovaný  na trhu a pod.

    Jednotlivé tematické okruhy boli vhodne doplnené ukážkami a príkladmi z každodenného života. Naši žiaci prejavili mimoriadny záujem o problematiku predaja a nákupu na internete, ktorý je medzi mladou generáciou obľúbený pre jeho nesporné výhody.

  • Rómeo a Júlia

    Rómeo a Júlia

    19.novembra 2015 sa  žiaci prvého ročníka zúčastnili kultúrno- vzdelávacieho podujatia Shakespeare- Prokofiev  RÓMEO  A JÚLIA v Koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

    Študenti si vypočuli nielen odborný výklad literárneho diela v podaní Adely Banášovej,ale atraktívnym spôsobom sa zoznámili aj s jeho zhudobnenou verziou, o ktorú sa postaral 82 členný orchester Slovenského rozhlasu. Dramatizáciu príbehu nešťastnej lásky stvárnili herci z Divadla Astorka a študenti Konzervatória.

  • AMAVET v rámci Týždňa vedy a techniky

    AMAVET v rámci Týždňa vedy a techniky

    Dňa 10.11.2015 sa žiaci II.ME/MP pod vedením Ing. Oravca zúčastnili podujatia Týždeň vedy a techniky v priestoroch Centra vedy CVTI na Bojnickej ulici v Bratislave, v rámci ktorého prebiehal aj Festival vedy a techniky AMAVET.

    Žiaci sa mohli zúčastniť workshopov, mohli si prezrieť práce žiakov zo stredných a vysokých škôl (napr. 3D tlačiareň, robotickú ruku, robotickú dámu, formulu s nízkou spotrebou, laserovú harfu, drony  atď.).

  • Otvorená hodina angličtiny

    Otvorená hodina angličtiny

    Dňa 6.11.2015 sa uskutočnila otvorená náborová hodina z AJ, ktorú viedol americký lektor Jaymes Regualos z Chicaga v USA. Hodina sa uskutočnila za účasti študentov zo všetkých ročníkov, ktorej cieľom bol rozvoj komunikačných schopností ako aj zlepšenia slovnej zásoby.

    Otvorená hodina sa niesla v pozitívnom a tvorivom duchu.

  • Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie

    Dňa 28.10.2015 sa žiaci našej školy zúčastnili divadelného predstavenia "Pozor, double stress!" v divadle LUDUS. Divadelné predstavenie bolo zamerané na súčasné, spoločenské a rodinné pomery medzi rodičmi a tínedžermi.

  • Ľudské práva

    Dňa 12.10.2015 sa uskutočnilo vzdelávacie podujatie pre stredoškolských učiteľov a multiplikátorov ľudských práv, študentov stredných škôl. Prednáška bola na témy:

    1. Demokratické občianstvo

    2. Ľudská dôstojnosť

    3. Mierové spolunažívanie a predchádzanie násilia v interpersonálnych a spoločenských             vzťahov

    Uvedené témy prednášal lektorský tím v zložení PhDr. Dagmar Horná, PhD., Ing. Viliam Figusch, CSc., PhDr. Peter Guráň, PhD., PhDr. Kálmán Petőcz.

  • Vedecká ROADSHOW

    Vedecká ROADSHOW

    Dňa 16.10.2015 sa zúčastnili žiaci I.MEA s učiteľom Ing. Oravcom na prednáške „Budúcnosť elektrotechniky pre bežný život človeka 21.storočia“ na Gymnáziu L. Novomeského v Bratislave.

    Prednášajúci Ing. Gabriel Cibira, PhD. poskytol žiakom veľmi zaujímavé informácie z danej oblasti doplnené o praktické ukážky ( meranie parametrov rôznych druhov žiaroviek) a videá

    (výroba integrovaných obvodov).

     

  • Naučme sa rozumieť financiám

    Naučme sa rozumieť financiám

    Dňa 2.10. 2015 sa uskutočnil v rámci ekonomického vzdelávania seminár ― „Nauč sa rozumieť peniazom a naštartuj svoju finančnú nezávislosť“ pre žiakov 4. ročníka pod vedením p. Patrika Dvorského a Dávida Gala z organizácie „Naučme sa rozumieť financiám“. Žiaci prejavili primeraný záujem o nastolené otázky, mali možnosť potvrdiť si svoje vedomosti získané na teoretickom vyučovaní a získať overené informácie zo „sveta financií“, ktoré môžu využiť v každodennej praxi, nakoľko v rámci odborného rozvoja nadobúdajú prvé pracovné skúsenosti vo firmách.

  • Noc výskumníkov

    Noc výskumníkov

    Dňa 25.9.2015 sa v Bratislavskej Starej tržnici uskutočnil deviati ročník festivalu vedy - Európska Noc výskumníkov, ktorého podstatou je priblížiť "obyčajných ľudí" s neobyčajným povolaním pre širokú verejnosť. Tohto podujatia sa zúčastnili žiaci 1. a 2. ročníka. Tento projekt sa snažil o zvýšenie záujmu detí o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách.

  • Školenie zabezpečovacej techniky

    Školenie zabezpečovacej techniky

    Skutočnosť, že naši žiaci prejavujú záujem o ďalšie vzdelávanie v oblasti elektrotechniky svedčí ich účasť na školení zabezpečovacej techniky organizovanom spoločnosťou JABLOTRON Slovakia s.r.o. v hoteli Baronka. Podujatie absolvovali :

    22. – 23.9.2015

    Názov kurzu : „Základy elektronického zabezpečenia objektov“

    24.9.2015

    Názov kurzu : „Systémy a aplikácie pre reguláciu kúrenia“

  • ZSE open

    ZSE open

    11. septembra 2015 sa žiaci SOŠE pod vedením učiteľa odborných predmetov Ing. Ľuboša Oravca zúčastnili tradičného Dňa otvorených dverí v ZSE pod názvom ZSE open. Jedným z jeho cieľov bolo poukázať na spoločenskú potrebu povolaní elektrotechnického zamerania, špeciálne s uplatnením v energetike.

    Pre návštevníkov boli pripravené rôzne sprievodné aktivity, napr. energo rébusy, kvíz energo povolaní, súťaž zameraná na obliekanie pracovného postroja a ďalšie činnosti zamerané na prácu v elektrotechnike a energetike. Žiaci si mohli vyskúšať atraktívnu jazdu na elektromobile, pobyt v 30 m výške na zdvižnej plošine, práce na vysokom a nízkom napätí, prácu s termokamerou, drónom a rôzne ďalšie zaujímavosti.

  • Y robot

    Y robot

    Naši žiaci a pedagogickí zamestnanci absolvovali školenie v oblasti automatizačnej techniky Y robot, ktoré organizovala Nadácia Volkswagen a bola súčasťou deklarovanej  spolupráce našej školy a Volkswagen Slovakia, a.s.

  • Deň župných škôl

    Deň župných škôl

    Už tradične sme sa zúčastnili na prezentačnej akcii škôl bratislavského samosprávneho kraja, ktorý sa uskutočnil 23.1.2015 v obchodnom centre AVION. Vo svojom stánku sme predstavovali žiakom študijné odbory, ktoré naša škola ponúka pre absolventov ZŠ. Tí majú väčšiu možnosť zoznámiť sa s podmienkami štúdia a na vlastné oči sa presvedčia, že štúdium v elektrotechnickom odbore má budúcnosť.

Kontakt

  • Stredná odborná škola elektrotechnická
    Rybničná 59
  • +421 2 4488 4106 - riaditeľ
    +421 2 4488 1900 - teoretické vzdelávanie
    +421 2 4488 2925 - personálne oddelenie